неділю, 5 квітня 2015 р.

СЕРІЯ "МІНІ РАДІСТЬ" "ЗИМОВИЙ РОБІН"

СЕРІЯ "МІНІ РАДІСТЬ" 

"ЗИМОВИЙ РОБІН"

дизайн HERITAGE


Вишивка хрестиком на вінтажному льоні 32 каунт,
Нитки DMC 20 кольорів, розмір вишивки 5 х 5 см, 1217 хрестиком.


Малівень, малинівка, малинівка (Erithacus rubecula) або малинівка (англ. Robin) — невеликий птах з родини Мухоловкових. Це один з найулюбленіших птахів англійців, оскільки є символом Різдва. Адже малинівки Британії починають активно співати саме під Різдво – у цей період вони шукають собі пару. Зазвичай до середини січня пари вже складаються і малинівки перестають співати - у них починаються сімейні турботи.

Малиновку люблять усі, це частина європейського фольклору. У старій британській пісні-притчі розповідається про те, як малинівка співала пісні для Ісуса, який помирав на розп’яття. Вона хотіла полегшити його страждання своїми піснями. В іншій притчі крихітна пташка намагалася звільнити Христа від тернового вінка, який впився йому в голову. Груди малиновки почервоніли від крові Ісуса.
виворітній бік

З середини 19 століття малинівка є головним символом Різдва у Великобританії.
Цікавий факт: листоношам Її Величності Королеви Вікторії часто доводилося працювати на Різдво.
Вони носили червону уніформу, за що їх прозвали Червоногрудими Робінами. Вони носили червону уніформу, за що їх прозвали Червоногрудими Робінами. З того часу і донині на різдвяних листівках у цій країні біля червоної поштової скриньки зображується малинівка – символ британського листоноші. З 1960-х років малинівка є національним (неофіційно визнаним) птахом Великої Британії і, головне, найулюбленішим птахом.
виворотній бік



...і скромний багетний декор.

Немає коментарів:

Дописати коментар