середу, 8 квітня 2015 р.

Троянди 'Pierre de Ronsard'

СЕРІЯ 'БОТАНІЧНА ФІГУРА'

Троянди  'Pierre de Ronsard'

дизайн DFEA ('De fil en aiguille')



Вишивка хрестом на льоні 32 каунт,
Нитки DMC 25 кольорів, розмір вишивки 12 х 12 см, 8719 хрестиків.
Оскільки схема виконана в мініатюрі, напівхрест замінила повним хрестиком.


Трохи інформації про цей легендарний сорт троянд:
        У 1985 році в Парижі було пишно відзначено 400-річчя з дня смерті поета. Ім’я П’єра де Ронсара було широко відоме у Франції, але менше в решті світу, тому за пропозицією Клауса Стробеля, агента Meilland у Німеччині, було створено «Eden Rose ®» або «Eden Climber ™» (виняткову красу ця троянда втілювала в собі) для нього ідея раю).


 Квіти цього шедевру серед троянд великі, чашеподібні, з довгими пелюстками, повільно розпускаються. Однак в прохолодному і вологому кліматі вони рідко цвітуть до кінця, тому що Pierre de Ronsard був виведений для середземноморського клімату. Квіти кремові або кольору слонової кістки, з насичено-рожевими краями, але загальне забарвлення дуже варіюється, іноді рожевий більш виражений в центрі квітки, а білий - по краях. Зовнішні пелюстки часто мають зелений колір. Квіти важкі і опускаються під власною вагою - приваблива риса. П'єр де Ронсар - компактний кущ, не дуже сильнорослий, росте повільно. Листя здорове, темне, жорстке, блискуче. Колючок мало. Перше цвітіння дуже рясне, рослина покривається квітами зверху вниз. Пізніше квітки значно дрібнішають, але з’являються постійно.


виворітній бік:
не ідеальний через штрихи зворотнього шва, але досить чистий.

   Ця вишивка є першою в серії Botanica відомого французького журналу про вишивку Les Brodeuses Parisiennes. Загалом ботанічний малюнок як окремий напрям у графіці поєднав мистецтво і точну науку. Написаний, як правило, аквареллю або темперними фарбами, такий малюнок сам по собі є чудовим витвором мистецтва.
       Найдавнішими ботанічними малюнками, мабуть, можна вважати фрески знаменитого «Ботанічного саду» в Карнакському храмі, виконані за наказом Тутмоса III, включаючи сотні зображень рослин з Єгипту, Палестини, Сирії та Месопотамії, де войовничий фараон зробив на початок 15 століття до н.е. багато походів.
       Однією з перших європейських книг, що містила систематизовані зображення рослин, була праця І ст.н.е. вчений - Діоскорид "Про лікарські речовини (" De materia medica "). Грек за походженням, Діоскорид служив лікарем в римській армії, за часів імператорів Нерона і Веспасіана, одночасно займаючись науковою медициною, ботанікою і токсикологією. Діоскорид описав більше п'ятисот рослин грецькою мовою і перекладений на латинську (а пізніше і на арабську під назвою Kitab al-Hasheesh), праця «De materia medica» була головним фармакологічним довідником Європи протягом усього Середньовіччя.

3 коментарі:

  1. Олечка, как же красиво и нежно! Вашими конвертиками залюбовалась, до чего аккуратны, нежны и хороши!!!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Ботаника представлена красивейшей розой, спасибо. Такое получила удовольствие от просмотра фото вышитой работы.

    ВідповістиВидалити
  3. Прекрасная картина, очень благородная подача вышивки, интереснейшая предистория сюжета и идеальная изнанка. Но, мне кажется, что в борьбе за идеальную изнанку, немного пострадало "лицо" вышивки. Спрятанные кончики ниток с изнанки на лицевую сторону- создали выпуклости и излишний объем в местах закрепления "хвостиков". Учитывайте, что изнанку после багетки никто не увидит, а вот неаккуратно срезанные нити на лицевой стороне, для посвященных в вышивку, сразу будут заметны. Извините за откровенность. Это мое мнение. Удачных вам крестиков!

    ВідповістиВидалити